Adoptera

Att adoptera en hund

Att adoptera en hund innebär ibland mer arbete än vad det kanske är att köpa en hund från en kennel i Sverige. Ofta kommer hundarna från otrygga miljöer och har kanske aldrig varit inomhus, fått en säng att sova i eller kanske inte ens en egen matskål.

Olika bakgrund och behov

De hundar vi förmedlar har alla olika bakgrund och kommer från helt olika förhållanden och från olika platser i Grekland. De flesta hundar finner sig snabbt tillrätta i sina nya hem men för vissa kan det ta lite längre tid. En del hundar är väldigt framåt och sociala medan andra är mer oroliga och försiktiga.

Du som har bestämt dig för att adoptera en hund måste alltså vara beredd på – och se fram emot – att du kan behöva lägga ner både arbete och tid på att få din pälskling trygg och tillfreds i sin nya familj.

Vi förmedlar aldrig en hund som vi inte tror kommer att anpassa sig bra till ett liv och familj i Sverige.

Alla hundar passar dock inte i alla familjer så därför så är det viktigt att adoptionsprocessen är väl genomtänkt och att vi hittar en perfekt matchning för dig och din nya familjemedlem.

Våra hundar

Att adoptera en katt

De katter som vi förmedlar har alla levt i fosterfamiljer i Grekland. De flesta har levt i familjer där det finns både andra katter och hundar. Våra katter anpassar sig ofta snabbt till sitt nya hem.

Våra katter