Viktigt om din hunds pass

En värdehandling

På förekommen anledning vill vi påminna om följande: hundens pass är en såväl en värdehandling som en id-handling och ska följa hunden genom hela livet.

Ha alltid med dig passet när du är ute och reser med din hund. Kontrollera alltid innan resa vad som gäller för att ta in en hund ut och in från landet du tänkt resa till.

Förlorat pass är svårt (om inte omöjligt) att ersätta.

Ändra ägaruppgifter

Det är jätteviktigt att du anger rätt ägaruppgifter i passet.  Har du missat detta nekas hunden inresa i Sverige om ni rest utomlands.

Passet är hundens vaccinationsintyg

Ta även med passet vid varje veterinärbesök så att du kan styrka att det är din hund och att din hund har alla vaccinationer som krävs.

Om du hittar ett djur i nöd på semestern

Nu är det återigen den tiden på året när massvis av skandinaver åker på semester till Grekland och förfäras över att se alla utsatta djur.

Om du hittar en hemlös hund eller katt

Vi får ofta meddelanden från turister som ber om vår hjälp. Vi som driver den här organisationen bor i Sverige och de eldsjälar och volontärer i Grekland som vi samarbetar har mer än fullt upp med de hundar och katter de har i sitt område.  De går bokstavligen på knäna av allt arbete de lägger ner och de tvingas tragiskt nog sålla bland alla nödställda djur som bor på gatan och har ingen möjlighet att hjälpa fler.

Men visst kan även du som turist hjälpa hemlösa djur i Grekland. Det här kan du göra:

  1. Om du hittar en hund eller katt i nöd, använd Google (till exempel) för att se om det finns ett lokalt shelter eller veterinär dit du kan vända dig.
  2. Om sheltret svarar att de inte kan hjälpa dig, bli inte arg. Verkligheten är den att dessa volontärer får upp till 100 samtal om dagen från turister under denna säsong. Det är omöjligt att hjälpa alla. 😞
  3. Ta djuret till en veterinär om det behöver vård. Veterinärer är mycket billigare i Grekland än i Sverige, så det blir ofta inte särskilt dyrt. Lokala veterinärer vet också ofta vilka som arbetar för att hjälpa dessa djur och kan kanske sätta er i kontakt med varandra.
  4. Om du själv vill adoptera djuret, ska du starta vaccinationsprocessen. Alla djur behöver vara fullt vaccinerade för att få komma in i Sverige – och det innebär också en 21-dagars ’karantän’ i Grekland efter rabiesvaccinet. Det finns veterinärer som kan erbjuda att ha djuret under dessa 21 dagar – men om inte, kan de sätta dig i kontakt med en kennel.
  5. Bli inte kär i ett djur, för att sedan åka hem från semestern och frenetiskt kontakta shelters eller veterinärer i Grekland hemifrån. Detta händer varje dag – och alla volontärer är redan överarbetade och väldigt få turister kommer tillbaka som lovat för att hämta djuret.

Du kan även hjälpa till genom att donera en slant på plats eller genom någon organisation.

Vill du lämna en donation till Grekiska Gatuhundar kan du göra det på
Swish: 1236184543
Bankgiro: 5281-3417
Märk din gåva med: gåva grekiska hundar

Ha en härlig semester!

Glad påsk!

Hundvalpen Penelope - TAW
 Glad påsk önskar vi alla underbara greker deras fina familjer och alla våra följare!

Vill du hjälpa till att göra påsken lite gladare för en av våra härliga pälsklingar?

  • Skänk en påskpresent genom att Swisha en slant till: ‭0735090600‬, märk gåvan ’påskägg’.
  • Vill du adoptera, eller bli fosterfamilj åt, en av våra härliga pälsklingar som fortfarande väntar på sin tur? Skicka oss ett privat meddelande på Facebook.
  • Och hjälp oss dela vår sida på Facebook.

Vi kan inte hjälpa alla men alla kan hjälpa någon till ett kärleksfullt liv i värme och trygghet.

💛🐣 GLAD PÅSK FRÅN OSS TILL ER! 🐣💛

P.S. Den vackra tjejen på bilden heter Penelope och hon är 9 månader gammal. Penelope letar efter sitt alldeles egna hem och vill flytta till Sverige så snart som möjligt. D.S. 

Hundträff i Kungsbacka

Glada hundar i parken

I lördags (27 jan) hade vi årets första hundträff. Det var så kul att träffa så många grekiska hundar och deras fina familjer på ett och samma ställe.

Vovvarna lekte och sprang sig trötta och de var många fina återseenden.

Agria var med och och alla vovvar fick varsitt förstahjälpen-kit från dem med sig hem.

På eftermiddagen avslutade volontärerna med sitt kvartalsmöte och en trevlig middag.

En lyckad dag helt enkelt!

Här är lite dokumentation från dagen:

 

Bloggat av: Linn